Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Χαιρετισμός της Γενικής Διεύθυνσης


Tο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και εγώ προσωπικά, σας καλωσορίζουμε στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και μόρφωση στους νέους της πόλης μας. Αποτελεί κάθετη σχολική μονάδα, περιλαμβάνοντας Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται δίπλα στο πευκόφυτο άλσος Δελασάλ, προσφέροντας ένα καταπληκτικό περιβάλλον σε όσους εργάζονται ή φοιτούν σε αυτό. Ανήκει στον Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Οργανισμό La Salle, ο οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 σχολεία και πανεπιστήμια και πάνω από 1.000.000 μαθητές και φοιτητές σε όλο τον κόσμο, ενώ το Δημοτικό Σχολείο, ως συνεργαζόμενο σχολείο με το δίκτυο ASPnet, ανήκει στα UNESCO Associated Schools. Το όνομά του οφείλεται στον παιδαγωγό και άγιο της Καθολικής Εκκλησίας Jean – Baptiste de La Salle, ο οποίος ίδρυσε τα πρώτα λασαλιανά σχολεία τον 17ο αιώνα, στη Γαλλία.

Χαρακτηριστικό του λασαλιανού σχολείου είναι ότι, μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες, εξελίσσεται συνεχώς και βελτιώνεται, ώστε, επίκαιρο πάντα, να συναντά το κοινό όραμα εκπαιδευτικών και γονέων για την παιδεία των μαθητών του. Με αυτές τις αρχές και τη φιλοσοφία καθιερώθηκε το Κολέγιό μας ως ένα από τα κορυφαία της χώρας μας, εδώ και 127 χρόνια. Οι μοναδικές επιτυχίες των μαθητών μας, όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, το αποδεικνύουν περίτρανα.

Στοχεύουμε σε ένα σχολείο, το οποίο είναι πρωτοπόρο και καινοτόμο, ανοιχτό στον κόσμο, στις προκλήσεις, στις αλλαγές, χωρίς να χάνει την ταυτότητά του, που σέβεται την ιστορία και τις αρχές του, που ανανεώνεται υλικοτεχνικά. Ένα σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικοί συνδυάζουν τον βιοπορισμό με τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργικότητας. Που έχουν κοινό όραμα και συνεργάζονται αρμονικά, για να το υλοποιήσουν. Που εμπνέουν τους μαθητές τους, αλλά και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για αυτούς. Που επιμορφώνονται συνεχώς, ώστε να προετοιμάζονται για όλες τις εξελίξεις και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν όλες τις ανάγκες του μαθητή, ώστε να εξελιχθεί, τόσο σε προσωπικό όσο και εκπαιδευτικό επίπεδο. Μέσα από ποικίλους ομίλους, οι οποίοι οδηγούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, στην ανακάλυψη νέων γνωστικών αντικειμένων και στην εμπέδωση των υπολοίπων, αλλά και στην ψυχαγωγία και άθληση, στοχεύουμε στην πολύπλευρη ανάπτυξή του. Κάθε χρόνο, προτείνουμε και υλοποιούμε αναρίθμητα προγράμματα, που αφορούν τη συμμετοχή μαθητών μας σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς και συμβούλια. Το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των ξένων γλωσσών στο σχολείο μας επιτρέπει στους μαθητές μας, όχι μόνο να συμμετέχουν με άνεση σε τέτοια προγράμματα, αλλά και να διακρίνονται παγκοσμίως. Η πολύ μεγάλη εμπειρία των εκπαιδευτικών μας τους οδήγησε στη διοργάνωση αντίστοιχων συνεδρίων και διαγωνισμών, οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και στους οποίους συμμετέχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας μας. Τα καλοκαιρινά προγράμματα ενίσχυσης της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προετοιμάζουν τα παιδιά μας, για να γίνουν πολίτες του κόσμου, στοχεύοντας, παράλληλα, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, ώστε να μπορούν να σταθούν με θάρρος, τόλμη και σιγουριά απέναντι στις προκλήσεις που τους παρουσιάζονται. Απάντηση στην κρίση και στο ασταθές περιβάλλον, που βρίσκεται η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, δίνει το λασαλιανό σχολείο μέσα από τους σφυρηλατημένους χαρακτήρες των μαθητών του.

Σας καλώ, λοιπόν, να μας γνωρίσετε από κοντά και να συμμετέχετε στον οργανισμό που εμείς ονομάζουμε οικογένεια «ΔΕΛΑΣΑΛ», είτε ως μαθητές είτε ως φίλοι και συνεργάτες. 


Γιάννης Παπαδόπουλος

Διευθυντής Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας