Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

26 September - EUROPEAN DAY OF LANGUAGES // 26 Septembre - JOURNÉE EUROPÉENNE DES LANGUES

 



Στις 26 Σεπτεμβρίου, τα ξενόγλωσσα τμήματα αγγλικών και γαλλικών του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ", γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, μέσα από ποικίλες δράσεις. Η ημέρα αυτή έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την γλωσσική κληρονομιά της Ευρώπης, δίνοντάς τους παράλληλα, την ευκαιρία να αναδείξουν τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.

Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές μας, μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, γνώρισαν την κουλτούρα και τις συνήθειες διαφόρων χωρών την Ευρώπης. Κάποιοι από αυτούς, έμαθαν καθημερινές εκφράσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μία άλλη ομάδα μαθητών, ασχολήθηκε με την ανάγνωση βιβλίου, αλλά και την παρακολούθηση βίντεο, σχετικά με τις Ξένες Γλώσσες και την σημασία της πολυγλωσσικής εκπαίδευσης. Η δημιουργία διαφημίσεων ήταν ακόμα μία δράση των παιδιών, με αφορμή ένα απόσπασμα ταινίας του γνωστού Γάλλου κωμικού, Louis de Funès. Η αναζήτηση κοινών λέξεων και εκφράσεων της καθημερινότητας ανάμεσα σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, πραγματοποιήθηκε μέσα από τα γνωστά παιχνίδια, "False Friends" στα Αγγλικά και "Le Facteur" στα Γαλλικά.

Την ξεχωριστή αυτή ημέρα, μέσα από τις δράσεις αυτές, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τα γλωσσικά και κοινωνικά οφέλη της γλωσσομάθειας.












Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας