Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

«Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου»


4οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Σε έναν πρωτότυπο διαδικτυακό Διαγωνισμό στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, που διεξήχθη την Παρασκευή, 14 Μαΐου, για τέταρτη συνεχή χρονιά αλλά για πρώτη φορά σε ψηφιακό περιβάλλον μέσω της πλατφόρμας Webex, συμμετείχαν πέντε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Οι μαθητές μας, Αγγελική Ζ., Ιορδάνης Σ., Αναστασία Π., Κατερίνα Φ. και Υβόννη Χ., γεύτηκαν τη χαρά της συνεργασίας και της ανταλλαγής ιδεών σε έναν απολαυστικό αγώνα, στον οποίο διαγωνίστηκαν στην κατανόηση γραπτού και προφορικού λόγου και στην παραγωγή γραπτού λόγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες.

Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη, όλες οι ομάδες συμμετείχαν στον προκριματικό Διασχολικό Αγώνα (Παρασκευή 14 Μαΐου 2021) και, κατά τη δεύτερη φάση (Κυριακή 16 Μαΐου 2021), αφού ανακοινώθηκαν οι δύο νικήτριες ομάδες, διαγωνίστηκαν στον τελικό αγώνα, εκφωνώντας προσχεδιασμένο προφορικό λόγο στην ολομέλεια.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή και στις μαθήτριές μας για την αξιόλογη προσπάθειά τους, την καλή τους διάθεση και την άψογη συνεργασία τους.


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας