Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

Οι δυσκολίες μας φέρνουν πιο κοντά


Η τηλεκπαίδευση, κατά γενική ομολογία, δεν αντικαθιστά έναν αφοσιωμένο εκπαιδευτικό στη φυσική τάξη με τους μαθητές του. Όταν, όμως, αποτελεί τη μοναδική επιλογή, οφείλει να αξιοποιηθεί στον ύψιστο βαθμό. Τους μήνες που μεσολάβησαν από τον περασμένο Μάρτιο, οι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων του Γυμνασίου-Λυκείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» διεύρυναν τις γνώσεις τους με συνεχείς επιμορφώσεις σε ψηφιακά εργαλεία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και ιστότοπους, προσάρμοσαν το εκπαιδευτικό υλικό τους και ενεργοποίησαν τις ψηφιακές τάξεις σε όλα τα μαθήματα. Επιστράτευσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και με κινητήρια δύναμη την αγάπη για τους μαθητές, πιο δυνατή από ποτέ, δημιούργησαν ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Εκείνο, όμως, που δίνει στους εκπαιδευτικούς τη μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους, με τους μαθητές τους σε απόσταση, είναι οι ίδιοι οι μαθητές. Αυτά τα παιδιά, που, μέχρι χθες μέσα στις σχολικές τάξεις, εκδήλωναν, έντονα κάποιες φορές, τις εφηβικές τους ανησυχίες και αντιδράσεις, σήμερα επιδεικνύουν μια αξιέπαινη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και συνεργάζονται μαζί τους, ακόμη καλύτερα από πριν. Συμμετέχουν ανελλιπώς σε ένα οκτάωρο σχολικό πρόγραμμα, μπροστά σε μια οθόνη, εργάζονται συστηματικά και δεν παραπονιούνται.

Οι μαθητές του 2019 και του 2020 μεγάλωσαν απότομα μέσα σε λίγους μήνες. Κι αφού κι αυτοί, μαζί με τόσους άλλους, δεν διαθέτουν τα όπλα, για να πολεμήσουν τον αόρατο εχθρό, ρίχτηκαν στη μάχη της κατάκτησης της γνώσης. Γιατί μόνο μ΄ αυτό το όπλο θα μπορέσουν μια μέρα να ορθώσουν το ανάστημά τους σε ορατούς και αόρατους εχθρούς, που δεν έπαυσαν ούτε θα παύσουν ποτέ να εμφανίζονται στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας