Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη - 3 βραβεία για το ΔΕΛΑΣΑΛ

Με τρεις διακρίσεις επιστρέφει η τριμελής αποστολή του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στην 1η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη», που πραγματοποιήθηκε 16 - 18 Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές του Κολεγίου μας, Μπουφίδης Δημήτρης, Τσακαλίδου Ιωάννα και Στόικου Δέσποινα, απέσπασαν 3 βραβεία για την εξαιρετική συμμετοχή τους στο συνέδριο. Τα προεδρεία των επιτροπών εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη συμβολή τους στις διεργασίες της κάθε επιτροπής, δίνοντας έμφαση στον ενεργό τους ρόλο και στην άψογη προετοιμασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής Μπουφίδης Δημήτρης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Διπλωμάτης στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ελευθερία της Σκέψης, Συνείδησης και Θρησκείας, εκπροσωπώντας την Ιταλία. Η μαθήτρια Τσακαλίδου Ιωάννα βραβεύτηκε ως η καλύτερη Διπλωμάτης στην Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού, με ημερήσια διάταξη το Δικαίωμα στην Ανάπαυση και το Παιχνίδι, εκπροσωπώντας την Ισπανία. Τέλος, η μαθήτρια Στόικου Δέσποινα βραβεύτηκε με Εύφημο Μνεία στην επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, εκπροσωπώντας τον Λίβανο.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία και οι μαθητές μας ανταμείφθηκαν, όπως τους άξιζε, για την κοπιώδη προσπάθεια και προετοιμασία τους. 
 
 

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας