Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Ημέρα ΓλωσσώνΗ 26η Σεπτεμβρίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για όσους ζουν στη Γηραιά Ήπειρο. Την Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών, όλοι οι Ευρωπαίοι κάτοικοι καλούνται να γιορτάσουν εκείνα που τους ενώνουν: την ελευθερία, τον αλληλοσεβασμό, τη διαφορετικότητα, την αξιοπρέπεια, τη συνεργασία.

Έτσι, κι εμείς, οι καθηγήτριες του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, παίξαμε με τα τμήματα της Α’ και Β’ Γυμνασίου ένα παιχνίδι γνώσεων “What Unites Europe?”, το οποίο ήταν προϊόν προσωπικής μας έμπνευσης.

Οι μαθητές μας μελέτησαν σε 9 ευρωπαϊκές γλώσσες κάποιες από τις προαναφερθείσες έννοιες που, κατά γενική ομολογία, αντιπροσωπεύουν πολλά από αυτά τα οποία μας ενώνουν ως Ευρωπαίους πολίτες. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά έπρεπε να επιλέξουν από μια ομάδα λέξεων που εμφανιζόταν στον διαδραστικό πίνακα, εκείνη τη λέξη που αναγραφόταν στα αγγλικά, αλλά συνοδευόταν από τη σημαία μιας από τις 9 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Τσεχία, Σερβία, Πολωνία). Για παράδειγμα: η λέξη, την οποία καλούνταν τα παιδιά να αναγνωρίσουν από μια ομάδα που περιείχε την ίδια λέξη σε 9 γλώσσες, ήταν COOPERATION. Αλλά η σημαία της Τσεχίας δίπλα στην αγγλική λέξη COOPERATION υποδείκνυε πως έπρεπε να επιλέξουν τη λέξη στα Τσέχικα. 


Νικήτριες ομάδες αναδείχτηκαν η Team F στην Α’ Γυμνασίου και η Team B στη Β’ Γυμνασίου. Το βέβαιο είναι ότι, με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, τα παιδιά μας όχι μόνο έμαθαν λέξεις με βαθιά και ουσιαστικά νοήματα σε ασυνήθιστες γλώσσες, αλλά γιόρτασαν και μ΄ έναν πολύ διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο την Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών. Την επόμενη μέρα οι νικητές απόλαυσαν ένα νοστιμότατο παγωτό, που ήταν το έπαθλο για την επιτυχία τους!Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Παρουσίαση Κολεγίου

Ενημέρωση Δεκεμβρίου

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Φιλολογικοί Αγώνες


Creative Writing Competition 2019-2020

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας