Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα "Ecomobility"

To Kολέγιο “Δελασάλ” συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, για μαθητές Γ’ Γυμνασίου, με την ονομασία “Εcomobility”, το οποίο διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εcocity» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς και πολλών άλλων φορέων. 

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2016, οι μαθητές κλήθηκαν να εντοπίσουν τα προβλήματα μετακίνησης που δημιουργούνται από τις συνθήκες κυκλοφορίας που επικρατούν στην πόλη - περιοχή του σχολείου τους, να προτείνουν λύσεις γι’ αυτά και να ετοιμάσουν μια, όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και ευφάνταστη παρουσίαση των προτάσεων και των συμπερασμάτων τους. Κατά την δεύτερη φάση, από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο του 2016, οι Δήμοι που συμμετέχουν, διοργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες προσφέρουν βήμα στις ομάδες των μαθητών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολιτών. 

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 η ομάδα των μαθητών του σχολείου μας παρουσίασε την εργασία της, μαζί με άλλα δύο Γυμνάσια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπου και έλαβε πολύ καλές κριτικές. Τα παιδιά, μέσα από ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο, κατέδειξαν πλήρως τα προβλήματα βιώσιμης κινητικότητας στα Πεύκα και πρότειναν ουσιαστικές λύσεις σ’ αυτά. 
Κυρίως, όμως, στάθηκαν στην σημασία της παιδείας στην επίλυση των προβλημάτων οικολογικής μετακίνησης στον αστικό ιστό, καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσουν την πληρότητα – αρτιότητα του περιεχομένου με την δημιουργικότητα της παρουσίασης. Τώρα περιμένουμε με αγωνία και γλυκιά προσμονή τα τελικά αποτελέσματα με τις 10 πρώτες ομάδες με τις καλύτερες παρουσιάσεις, που θα ανακοινωθούν στις 6 Απριλίου. 

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας και πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές τους, κ. Πέννυ Γραικού, κ. Μάνθο Βογιατζόγλου και κ. Δημήτρη Γαβριήλ που εμψύχωσαν και καθοδήγησαν τα παιδιά σ΄αυτό το όμορφο «ταξίδι»! 



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας