Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Respect Diversity - Say NO to bullying


Οι μαθητές της Β' Γυμνασίου, που αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της σωματικής και λεκτικής βίας είναι σύνηθες παγκόσμιο φαινόμενο σε πολλά σχολεία, αποφάσισαν να δώσουν ηχηρό "παρών", παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό» που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. 

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το οποίο στρέφεται εναντίον της σχολικής βίας, βασισμένο στα ιδανικά και τις αξίες του ολυμπισμού. Οι μαθητές μας δημιούργησαν ενημερωτικά PowerPoint καθώς και ευφάνταστα σενάρια και γύρισαν τα δικά τους videos, με απώτερο στόχο να ευαισθητοποιήσουν μαθητές και γονείς ως προς το σύγχρονο αυτό πρόβλημα, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Επιπλέον, θέλησαν να τονίσουν ότι ο σεβασμός, η ισότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας μπορούν να οδηγήσουν στην εξάλειψη του φαινομένου και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός πιο υγιούς σχολικού περιβάλλοντος. Μερικές από τις προσπάθειές τους μπορείτε να δείτε εδώ.   

Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας