Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

«Αστικά Πεδία σε Μετάβαση» – “Urban Environments in Transition”


Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου του Kολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αστικά Πεδία σε Μετάβαση» (“Urban Environments in Transition”). 

Το γλωσσικό αυτό εργαστήρι, το οποίο προσφέρθηκε από μία ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συνδέει την Αμερικανική Λογοτεχνία και Πολιτισμό με τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας (ELT), μέσω μίας σειράς θεμάτων που άπτονται του αστικού περιβάλλοντος δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σκέψη, φαντασία και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διακρίθηκε, ανάμεσα σε 700 προτάσεις που κατατέθηκαν, στον διεθνή διαγωνισμό AEIF 2012 (Alumni Engagement Innovation Fund) ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό μέσω του Ιδρύματος Fulbright. Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Πανεπιστημιακοί, Λογοτέχνες, Εικαστικοί) έχουν διατελέσει υπότροφοι του Ιδρύματος Fulbright. 

Το βιωματικό εργαστήρι διεξήχθη στα αγγλικά και στόχος του ήταν η εξοικείωση των  μαθητών με το λεξιλόγιο που αφορά στο μεταβαλλόμενο αστικό περιβάλλον και η παραγωγή δημιουργικής γραφής (creative writing) μέσα από συνεργασία και διάδραση. 

Ευχαριστούμε θερμά τη Δρ. Τατιανή Ραπατζίκου, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, καθώς και τις κυρίες Λίζι Πουρνάρα και Ευγενία Κλείδωνα που συνεργάστηκαν επιτυχώς με το Τμήμα Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» σ’ αυτήν την τόσο πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα δράση.Creative Writing Competition 2019-2020

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Ενημέρωση Φεβρουαρίου

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας