Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Vacances d’hiver 2013Τριήμερη χιονοδρομική εξόρμηση στο Πισοδέρι της Φλώρινας

Με την καθιερωμένη τριήμερη χιονοδρομική εξόρμηση στο πανέμορφο χιονοδρομικό της Βίγλας, στο Πισοδέρι της Φλώρινας έκλεισε το πρόγραμμα  χιονοδρομίας “Vacances dhiver 2013” για τους μαθητές του Γυμνασίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η εκδρομή ξεκίνησε με πολλή διάθεση το Σάββατο, 2 Μαρτίου, παρά την έντονη ομίχλη που σκέπαζε το βουνό. Για καλή μας τύχη ύστερα από το μεσημέρι και για όλο το βράδυ είχαμε την χαρά να απολαύσουμε μια υπέροχη χιονόπτωση! Τοπίο κατάλευκο, μαγευτικό και γαλήνιο!

Η επόμενη μέρα μάς βρήκε πρώτους στις πίστες με είκοσι πόντους φρέσκο χιόνι! Η χαρά  μας ήταν μεγάλη, παρά την ομίχλη που συνέχιζε να φλερτάρει το βουνό. Την Κυριακή ήμασταν οι πρώτοι που ανεβήκαμε στις πίστες και οι τελευταίοι που τις εγκαταλείψαμε. Η ικανοποίηση είχε φτάσει στο ζενίθ-πιστεύαμε…

Όμως το βουνό μάς κρατούσε μια ξεχωριστή έκπληξη την τελευταία ημέρα! Η Δευτέρα ξημέρωσε με έναν απίστευτο ήλιο! Κάποιος τράβηξε το πέπλο της ομίχλης που για δύο μέρες έκρυβε το βουνό και μας χάρισε μια πεντακάθαρη ατμόσφαιρα. Ξεδιπλώθηκε τότε μπροστά μας όλη η μαγεία της περιοχής. Το όρος Βόρρα κατάλευκο και επιβλητικό και οι πανέμορφες λίμνες των Πρεσπών άνοιξαν σαν σκηνικά θεάτρου μπροστά μας και ικανοποίησαν και τον πιο δύσκολο περιηγητή. Αφού ολοκληρώσαμε με το μάθημα της Γεωγραφίας, αντιληφθήκαμε ότι ήμασταν ΜΟΝΟΙ στο χιονοδρομικό. Λόγω της ημέρας, οι πίστες ήταν δικές μας και χωρίς καμία αναμονή στους αναβατήρες. Αν σε όλα τα προηγούμενα προσθέσουμε την άριστη ποιότητα του χιονιού, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μία μοναδική εμπειρία!

Η γιορτή όμως δεν τελείωσε εδώ. Αφού παραδώσαμε τον εξοπλισμό μας και τελειώσαμε το γεύμα μας στο καταφύγιο, ανοίξαμε το μεγάλο κουτί με την υπέροχη τούρτα των “VACANCES DHIVER”!!!  Δώδεκα τα κεράκια της,  όσα και τα χρόνια  που υφίσταται το Ski- club «ΔΕΛΑΣΑΛ» και διοργανώνονται χιονοδρομικές εξορμήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο μας είναι το πρώτο - και για πολλά χρόνια το μόνο - που προτείνει οργανωμένες  χιονοδρομικές εξορμήσεις για τη γνωριμία των μαθητών του με αθλήματα της φύσης, τα οποία δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Πρωτοπόρο και με γαλλική κουλτούρα προσπαθεί να ωθήσει τους νέους σε εναλλακτικές μορφές ενεργητικής αναψυχής, δια βίου άθληση και επαφή με τη φύση που τόσο την έχουμε ανάγκη.

Η φύση μάς χάρισε απλόχερα ένα υπέροχο τριήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο! Φύγαμε γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις, με «φορτισμένες μπαταρίες», ενώ όλοι οι συμμετέχοντες βελτίωσαν αισθητά το επίπεδο τεχνικής τους στη χιονοδρομία.Ενημέρωση Μαΐου


Creative Writing Competition 2020-2021

Φιλολογικοί Αγώνες

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας