Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Βυζαντινές περιπέτειες


Την Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν μια πολύ διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση των φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και της καθηγήτριάς τους, κλήθηκαν να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο της βυζαντινής περιόδου. 

Μέσα από την τεχνική της δραματοποίησης, της παγωμένης εικόνας, του διαδρόμου συνείδησης και άλλων διαδραστικών παιχνιδιών κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο και να βρουν τον δολοφόνο. Τα παιδιά, «ταξίδεψαν» στη βυζαντινή εποχή με ένα ευχάριστο, παιγνιώδη και ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο. 

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο μουσείο, σειρά είχε μια μικρή βόλτα στα Κάστρα, στον Πύργο Τριγωνίου και στη Ροτόντα. Με την πολύτιμη βοήθεια της ξεναγού, γνώρισαν καλύτερα ιστορικά μνημεία της πόλης μας και έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για εκείνη την ιστορική περίοδο. 

Οι «ερευνητές» μας απόλαυσαν τις σημερινές δραστηριότητες και είναι έτοιμοι να διαλευκάνουν κι άλλα παρόμοια εγκλήματα του παρελθόντος!






Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας