Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Le FrenchShip - Το Ευρωπαικό πρόγραμμα ιστιοπλοΐας



Το οικολογικό πρόγραμμα  εκπαιδευτικών ανταλλαγών «Le FrenchShip» ξεκίνησε το 2011 με πρωτοβουλία των Kολεγίων «Saint-Joseph»     Κωνσταντινούπολης και «De la Salle Θεσσαλονίκης» και στόχευε στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των νέων της Ελλάδας και της Τουρκίας με κοινή γλώσσα επικοινωνίας τη γαλλική.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη της αιγαιοπελαγίτικης φιλίας έκαναν τον πρώτο τους διάπλου στις Σποράδες. Έναν χρόνο μετά, τα ελληνοτουρκικά πληρώματα του «FrenchShip» αποφάσισαν να συμπλεύσουν στην απέναντι ακτή του  Αιγαίου, στον κόλπο της Μαρμαρίδας, στην Νότια Τουρκία.

Κάνοντας ιστιοπλοΐα, μετά από μια εβδομάδα στον ρυθμό των κυμάτων και του ανέμου, οι λασαλιανοί μαθητές συνειδητοποίησαν το μέγεθος των ομοιοτήτων τους. Έτσι, χωρίς φλυαρίες, έδωσαν στους μεγαλύτερούς τους την ελπίδα για το μέλλον  και τους έδειξαν τον δρόμο που δε γνωρίζει σύνορα, τον δρόμο της αδερφοσύνης.

Το πρόγραμμα «Le FrenchShip» ξεπερνά τα συνηθισμένα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών, αφού είναι, πάνω από όλα, μια δυνατή ανθρώπινη εμπειρία που σηματοδοτεί μια νέα φάση για τους δεσμούς των Λασαλιανών Σχολείων. Αυτή η εκπαιδευτική κρουαζιέρα έχει πολλαπλή αποστολή :ανθρώπινη, πολιτιστική, γλωσσική, οικολογική, αθλητική!

Αυτή η συνάντηση Λασαλιανών νέων έφτασε στο αποκορύφωμα της επιτυχίας της με την υιοθεσία της νεαρής φώκιας Moscof, την οποία φροντίζει η ελληνική ΜΚΟ Mom, και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκατάστασης της θαλάσσιας χελώνας caretta-caretta από την τουρκική ΜΚΟ Dekamer.

Φέτος, το «FrenchShip» επιστρέφει στην Ελλάδα και υποδέχεται ένα ακόμη πλήρωμα, αυτό του γαλλικού λασαλιανού σχολείου «Saint-Joseph La Salle» της Βρετάνης. Τα 3 νέα πληρώματα θα αρμενίσουν στα παράλια της Σιθωνίας, με σκοπό να διαδώσουν το διπλό μήνυμα της πανευρωπαϊκής φιλίας και της δυνατής αειφόρου αλιείας. Η τρίτη λασαλιανή κρουαζιέρα θα σηματοδοτήσει τη διεύρυνση αυτού του ξεχωριστού προγράμματος και την ένταξή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS.  

Με χαρά θα δεχτούμε τη συμμετοχή Λασαλιανών νέων και από άλλες  χώρες της Μεσογείου. Μέχρι τότε, οι ιστιοπλόοι του, του «Saint- Joseph»,  «La Salle Saint-Joseph» και του «De la Salle» θα διατηρήσουν τη φιλία τους ζεστή και θα συνεχίσουν να κτίζουν με γερά θεμέλια το μέλλον τους !


Το πρόγραμμα Le FrenchShip στο Συνέδριο Λασαλιανών Διευθυντών ASSEDIL 

 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας