Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025

Το Club Κινηματογράφου έρχεται στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»!!!

 


Σου αρέσει ο κινηματογράφος; Θέλεις να μάθεις πως φτιάχνεται μια ταινία; Στο club κινηματογράφου θα γνωρίσεις τα μυστικά της κάμερας, του μοντάζ και του σεναρίου! Μαζί θα γράψουμε ιστορίες,  θα γυρίσουμε σκηνές και θα ζήσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης! Έλα με κέφι, διάθεση και φαντασία!

Φώτα, κάμερες και πάμε…γύρισμα!!!



Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025

Το ταξίδι στο Γυμνάσιο ξεκινά…

 


Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, το Γυμνάσιο του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί με χαρά και ενθουσιασμό τους νέους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου. Η ομάδα εθελοντών του Κολεγίου, με τη στήριξη των καθηγητών τους, ανέλαβε να ξεναγήσει τους μαθητές στους χώρους του σχολείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν το περιβάλλον όπου θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια.

Με οδηγό τις αξίες του σεβασμού και της συνεργασίας, οι μεγαλύτεροι μαθητές μοιράστηκαν εμπειρίες και συμβουλές, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, ώστε οι νέοι μαθητές τους να νιώσουν από την πρώτη στιγμή ασφάλεια και αποδοχή.

Η ημέρα κορυφώθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου ο Γενικός Υποδιευθυντής του Κολεγίου, κ. Πλατανάς Δ., και η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Μαριβίδου Κ., απηύθυναν θερμό χαιρετισμό, παρουσιάζοντας το όραμα, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που θα έχουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Κολέγιο.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με μικρά δώρα – μια συμβολική κίνηση καλωσορίσματος – που προκάλεσαν χαμόγελα, ενθουσιασμό και προσμονή για το νέο κεφάλαιο που ξεκινά.

Ευχόμαστε ολόψυχα στην τάξη του 2030 καλή αρχή και ένα ταξίδι γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και δημιουργία! 🌟



Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025

Ελπιδοφόρες Πρωτοβουλίες – Από τη Θεωρία στην Πράξη

 


Σήμερα, Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα, με θέμα «Ελπιδοφόρες Πρωτοβουλίες – Από τη Θεωρία στην Πράξη», στο πλαίσιο του διετούς Λασαλιανού Παιδαγωγικού Σχεδιασμού.

 «Το να εκπαιδεύεις είναι πάντα μια πράξη ελπίδας. Σημαίνει να ποντάρεις στο παρόν και να του δίνεις τον σπόρο της ελπίδας, […] μιας ελπίδας ειρήνης και δικαιοσύνης. Μιας ελπίδας ομορφιάς, καλοσύνης, μιας ελπίδας κοινωνικής αρμονίας.» (Πάπας Φραγκίσκος, παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Σύμφωνο)

Σχεδιάστηκαν δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα, ομαδικές εργασίες και ανταλλαγή γόνιμων ιδεών, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της ελπίδας στους κόλπους της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Οι εκπαιδευτικοί του Κολεγίου μας πρότειναν τρόπους για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, με κοινό στόχο και όραμα ένα σχολείο που συνεχίζει να μας εμπνέει, να μας στηρίζει και να μας εξελίσσει – πρώτα ως παιδαγωγούς και, πάνω απ’ όλα, ως ανθρώπους.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025

Ζώνη Δραστηριοτήτων: Όμιλοι - Club



Α΄ & Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2025-2026 


Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ 2025-2026 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όμιλοι για το σχολικό έτος 2025-2026


























Οι παρακάτω όμιλοι έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς και μπορούν να λειτουργήσουν εκ νέου εάν υπάρχει ενδιαφέρον:







Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

8th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
7th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας