Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο γαλλόφωνος θεατρικός όμιλος στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Εφηβικού Θεάτρου στη Γάνδη


Ο γαλλόφωνος θεατρικός όμιλος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», μέλος του διεθνούς δικτύου Γαλλόφωνου Ερασιτεχνικού Εφηβικού Θεάτρου ARTDRALA, με 2 ήδη θριαμβευτικές συμμετοχές σε 2 Διεθνή Γαλλόφωνα Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, σε Γαλλία και Βέλγιο, συμμετείχε στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Εφηβικού Θεάτρου στη Γάνδη του Βελγίου, παρουσιάζοντας τη νέα παραγωγή του, με τίτλο «La Vague»

12 πολυπληθείς αποστολές, από 8 χώρες, παρουσίασαν τα θεατρικά τους έργα, με πεντάλεπτο απόσπασμα στη μητρική τους γλώσσα, συμμετείχαν σε γαλλόφωνα θεατρικά εργαστήρια, σε ομάδες εργασίας για ανταλλαγή απόψεων, συνέταξαν κείμενα και έδωσαν συνεντεύξεις σε τοπικά κανάλια και εφημερίδες, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, διαπολιτισμικότητας και ευγενούς άμιλλας. Όταν τελείωσε η παράσταση του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», η συγκίνηση όλων ήταν εμφανής! Κι ύστερα από λίγο, την παράσταση ακολούθησαν τα διθυραμβικά σχόλια του κοινού! Το επιστέγασμα, όμως, όλης αυτής της προσπάθειας έφτασε με την κριτική της γαλλικής θεατρικής ομάδας για την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας. Συγκίνηση, δικαίωση και τόσο μα τόσο μεγάλη υπερηφάνεια για τους μαθητές! Επίσης, οι μαθητές μας, Πετμεζάς Παύλος- Αδριανός και Ακριτίδης Γιώργος διακρίθηκαν στους αγώνες λόγου, αφού κέρδισαν όλες τις θεατρικές ομάδες, σε αγώνες λόγου και ταχύτητας στη γαλλική γλώσσα!

Οι Γάλλοι φίλοι μας, λοιπόν, συγχάρηκαν τους μαθητές του Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" που ασχολήθηκαν με ένα τόσο δύσκολο θέμα, όπως αυτό του Φασισμού, και τους έδωσαν πολλά μπράβο για την άψογη χρήση της γαλλικής γλώσσας!

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της κριτικής τους:
"Dans cette pièce, le professeur fait passer un message aux élèves et leur prouve que tout ce qui s’est passé lors de la seconde guerre mondiale peut toujours revenir. 
Nous sommes tous responsables de nos actes. 
La morale est très intéressante: Restons vigilants! 
Un grand bravo aux élèves d’avoir osé aborder ce sujet et bravo pour la maîtrise de la langue française !"

Οι 13 «ηθοποιοί», μαθητές Λυκείου, είχαν προετοιμαστεί πολύ καλά και παρουσίασαν στο κοινό ένα έργο εφάμιλλο επαγγελματιών, ενώ με το ήθος και την προσωπικότητά τους ανέδειξαν το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό και διακρίθηκαν, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική λασαλιανή παιδεία.








Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας