Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η καλλιέργεια του προφορικού λόγου στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη καλλιέργεια των μαθητών του και στην παροχή κατάλληλων εφοδίων για την προσωπική τους ανέλιξη και την απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων, πρωτοπορεί στον τομέα των ανθρωπιστικών - γλωσσικών μαθημάτων, εμπλουτίζοντας το ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα του Γυμνασίου με την προσθήκη επιπλέον ωρών σε μαθήματα βαρύτητας. 

Συγκεκριμένα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, έχει εισαχθεί μία τέταρτη διδακτική ώρα, καλλιέργειας προφορικού λόγου και ενεργητικής ακρόασης. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να κατανοηθούν βασικές έννοιες της τέχνης του λόγου και της πειθούς, ώστε οι μαθητές να ασκηθούν στην εκφορά του λόγου τους σε οποιαδήποτε περίσταση. 

Οι μαθητές μας, ανταποκρινόμενοι με ενθουσιασμό στις βιωματικές ασκήσεις ανάπτυξης λόγου, σε συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο, υποδύονται ρόλους, που τους εντάσσουν σε καθημερινές συνθήκες επικοινωνίας. Εξασκούνται στον μονόλογο, στον διάλογο, στην εκφραστική ανάγνωση, στην περιγραφή και στην αφήγηση, στον προσχεδιασμένο προφορικό λόγο, στον δημοσιογραφικό λόγο και στην επιχειρηματολογία, με τη χρήση κατάλληλου λεξιλογίου και ύφους. 

Με την πάροδο του χρόνου γίνεται αντιληπτή από τους μαθητές η δύναμη του λόγου τους, αλλά και η χρησιμότητα της προφορικής γλώσσας, που η τεχνοκρατική εποχή μας έχει απαξιώσει.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας