Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Μπορούν οι μαθητές να λύσουν μόνοι τους ειρηνικά τις διαφορές τους;

Η απάντηση δίνεται μέσα από το θεσμό της Σχολικής Διαμεσολάβησης. Η φιλοσοφία του θεσμού αυτού στηρίζεται σε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση της σύγκρουσης τόσο από τους μαθητές όσο και από το ίδιο το σχολείο. Σύμφωνα με τις αρχές της Σχολικής Διαμεσολάβησης, η σύγκρουση είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό στη ζωή μας.

Με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε καλύτερα πώς να αντιμετωπίζουμε τον απέναντί μας και τη συμπεριφορά του, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να λύνουν τα ίδια τα προβλήματά τους και γνωρίζουν καλύτερα πώς να προσεγγίζουν τους συνομηλίκους τους και τις διαφωνίες που ανακύπτουν μεταξύ τους στην τάξη και στη σχολική αυλή. Με σεβασμό στην άποψη του άλλου, οι διαμεσολαβητές προσπαθούν με τρόπο συνεργατικό να βρουν λύσεις που θα ικανοποιούν και τις δυο πλευρές.

Υιοθετώντας την ειρηνική επίλυση των διαφορών, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» ξεκίνησε για πρώτη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Οι μαθητές έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται, ώστε να λειτουργήσουν ως διαμεσολαβητές σε ενδεχόμενες μελλοντικές συγκρούσεις συμμαθητών τους.

Η εκπαίδευση τους στηρίζεται στη βιωματική μάθηση με άμεση εφαρμογή της θεωρίας της μέσα από παιχνίδια ρόλων και προσομοιώσεις, με μεθόδους αναγνώρισης και διαχείρισης των συναισθημάτων τους, με καλλιέργεια του ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος και την υποστήριξη του Γραφείου Αγωγής Υγείας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα της Σχολικής Διαμεσολάβησης θα συμβάλει στη δημιουργία ενός δημοκρατικού και συμμετοχικού σχολείου, μέσα στο οποίο οι μαθητές θα καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου.



Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας