Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Γαλλία, Μ. Βρετανία και Κύπρο



Το Κολέγιο “ΔΕΛΑΣΑΛ” διοργάνωσε τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, Ενημερωτική Ημερίδα για σπουδές στο εξωτερικό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου- Λυκείου και απευθυνόταν σε γονείς, αποφοίτους και φίλους του Κολεγίου, που ενδιαφέρονται για πτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρώπη. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Κολεγίου, κ. Ι. Παπαδόπουλος, τόνισε τη σημασία που δίνει το “ΔΕΛΑΣΑΛ” στην εκμάθηση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας για τους μαθητές του, μια και οι δύο γλώσσες αποτελούν απαραίτητα εφόδια για τη συνέχιση των σπουδών τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, στην Ενωμένη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
 
Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια από τις κυρίες Ilham Belhabib και Αικατερίνη Σπυροπούλου, του Τμήματος Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

 
Για τις σπουδές στη Μ. Βρετανία και στην Κύπρο αναφέρθηκε διεξοδικά ο κ. Βελισσάριος Βελισσαρίου, συνεργάτης του Κολεγίου μας και Σύμβουλος Εκπαίδευσης της ABI Career Builders, πιστοποιημένου κέντρου UCAS.
 
Στη συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να λάβουν έγκυρες και ακριβείς απαντήσεις από τους ειδικούς ομιλητές της Ημερίδας.
 
Επειδή, αρκετοί γονείς εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης του ευρωπαϊκού δανείου σπουδών, ενημερώνουμε πως δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας (https://www.gov.uk/government/news/funding-support-for-eu-students), τουλάχιστον μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και μάλιστα, θα επεκταθεί και στις μεταπτυχιακές σπουδές.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας