Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" δίνει το "παρών"... "Για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό σχολείο"

Με τη συμμετοχή 20 περίπου σχολείων από όλη τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, Ημερίδα Διαλόγου με θέμα "Για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό σχολείο". 

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια οι μαθητές της Γ Γυμνασίου, Χριστιάνα Παντελή και Πέτρος Χατζηιωαννίδης. Τα παιδιά έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία! 

Αρχικά, έπαιξαν διασκεδαστικά παιχνίδια γνωριμίας και στη συνέχεια χωρισμένα σε ομάδες είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν δράσεις που υλοποιούνται στο χώρο του σχολείου, να ανταλλάξουν απόψεις και στο τέλος να καταγράψουν προτάσεις για τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου. 

Στην τελευταία ενότητα, την οποία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Καθ' όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων ο Συνήγορος του παιδιού, κ. Γεώργιος Μόσχος, άκουγε προσεκτικά τις προτάσεις των μαθητών, τις οποίες στη συνέχεια προσπάθησε να συνθέσει σε ένα ενιαίο κείμενο. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι το κείμενο που προέκυψε από την εκδήλωση θα σταλεί σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας. 

Εμείς να ευχηθούμε ο τρόπος προώθησης των μηνυμάτων να είναι γόνιμος και αποδοτικός, ώστε να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.




Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας