Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Πρόγραμμα Λασαλιανών ανταλλαγών 2015


Θεσσαλονίκη – Grenoble 

Δεκέμβριος 2014-Μάιος 2015 

Το νέο πρόγραμμα λασαλιανών ανταλλαγών και αδελφοποίησης ολοκληρώθηκε !

Το Κολέγιό μας, σε συνεργασία με το Collège La Salle à l’Aigle της Grenoble, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού «La Salle», είναι αδελφοποιημένα Λασαλιανά Σχολεία, από τον Δεκέμβριο 2014, και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησαν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ταξίδια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2015. 

Η επικοινωνία μεταξύ των Ελλήνων και των Γάλλων μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν έκαναν την 1η κοινή διαδικτυακή συνάντηση … και ακολούθησαν πολλές ακόμη μεταξύ των οικογενειών. 

Έτσι, τον Μάρτιο, οι ‘Έλληνες μαθητές ταξίδεψαν στη Grenoble, όπου φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες για μια εβδομάδα και συμμετείχαν στη σχολική και εξωσχολική ζωή των Γάλλων οικοδεσποτών τους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα των Άλπεων, την εντυπωσιακή πόλη της Λυών, τη γραφική Annecy, με τη διάσημη λίμνη της, και το μουσείο της γαλλικής επανάστασης στη Vizille. 

Όταν οι Γάλλοι μαθητές φιλοξενήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, έναν μήνα μετά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας, το αρχαιολογικό και βυζαντινό μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, καθώς και να έχουν μια πρώτη επαφή με την ελληνική κουλτούρα, τη γλώσσα, τους χορούς και την κουζίνα μας. 

Το κλίμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, που είναι χαρακτηριστικό των λασαλιανών και προάγεται ιδιαίτερα μέσω του φετινού λασαλιανού σχεδίου « Tous différents ! Bonne nouvelle! », αναπτύχθηκε ανάμεσα στους Έλληνες και Γάλλους μαθητές που μας απέδειξαν έμπρακτα ότι 

«C’est par l’échange que l’on change!»












Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας