Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

2015 European Youth Gathering, Bad Marienberg, GERMANY


H συμμετοχή του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στο αγγλόφωνο Συνέδριο Ευρωπαίων Εφήβων στη Γερμανία, από τις 19 έως τις 25 Απριλίου 2015, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Οι μαθητές μας βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, στη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία, κατά κύριο λόγο, να γνωρίσουν παιδιά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες πτυχές της κουλτούρας και της ιστορίας τους. 


Συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας, στις οποίες συζήτησαν διεξοδικά τα γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης και τους τρόπους αποφυγής ενός 3ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ερεύνησαν θέματα, όπως ο Ψυχρός Πόλεμος, οι πυρηνικές καταστροφές, το Ολοκαύτωμα, το Τείχος του Βερολίνου, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η εισβολή στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία, το διεθνές εμπόριο και οι κυρώσεις. Παρακολούθησαν ζωντανές συνεντεύξεις από επιζώντες του 2ου Π.Π και γνωστές ταινίες που αγγίζουν το ίδιο ιστορικό φαινόμενο. Παράλληλα, επισκέφθηκαν το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας στη Βόννη και τον ιστορικό Καθεδρικό ναό της Κολονίας.

Αυτό που πραγματικά τους συνάρπασε ήταν ότι διδάχθηκαν πολλά χρήσιμα εργαλεία των νέων τεχνολογιών, όπως Adobe Voice, iMovie, Silent Movie app, Stop Motion, Paperslip Movie,Podcast, Webmaker και Comic/Photostory και με κάποια από αυτά ή συνδυαστικά, παρουσίασαν τις απόψεις τους και τα ευρήματα των ερευνών τους μέσα από μια σύγχρονη και άκρως εξελιγμένη οπτική (δημιουργία blog http://www.thinkeurope.net/ww2). 

Αυτό, όμως, που σαν Κολέγιο μάς δίνει τη μεγαλύτερη χαρά είναι ότι τα παιδιά μας έμαθαν μέσα σ΄ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον να μη θεωρούν την ελευθερία και την ειρήνη ως δεδομένα ή κεκτημένα αγαθά και να λειτουργούν παντού και πάντα ως ενεργοί Ευρωπαίοι Πολίτες, που έχουν καθήκον και υποχρέωση να διασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για την ήπειρο( Our European Star Shines), αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας