Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη της συγγραφέως κ. Λίτσας Ψαραύτη



Η πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέας Λίτσα Ψαραύτη βρέθηκε στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου. Η κυρία Ψαραύτη επισκέφθηκε το σχολείο μας κατόπιν πρόσκλησης των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου, οι οποίοι διάβασαν το βιβλίο της «Ποτέ μα ποτέ ξανά», στο πλαίσιο του λογοτεχνικού τους προγράμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του αμφιθεάτρου, τον οποίο κοσμούσαν οι ζωγραφιές και τα ποιήματα των μαθητών.

Οι μαθητές, αρχικά, παρουσίασαν ένα power- point, βασισμένο σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, όπως τα βιογραφικά της συγγραφέως, την περίληψη του βιβλίου, τον χαρακτηρισμό των προσώπων-ηρώων, κρίσεις, συμπεράσματα και μηνύματα που αναδύονται από το κείμενο, τη συνάφεια τίτλου και περιεχομένου και εναλλακτικό τέλος. 


Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα θεατρικό εμπνευσμένο από το βιβλίο, το σενάριο του οποίου επιμελήθηκαν οι ίδιες οι μαθήτριες που συμμετείχαν. Τέλος, ακολούθησε εκφραστική ανάγνωση κάποιων αποσπασμάτων του βιβλίου με τη συνοδεία κιθάρας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υποβολή ερωτήσεων από τα παιδιά προς τη συγγραφέα, πράγμα που αποτέλεσε το έναυσμα για εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο μεταξύ τους.

Η κυρία Ψαραύτη, με αφορμή τις ερωτήσεις, αναφέρθηκε στον σχολικό εκφοβισμό, καταθέτοντας τις προσωπικές της εμπειρίες, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου, την οικονομική κρίση που βιώνουν πολλές οικογένειες στις μέρες μας, τον νεοναζισμό, τον ρατσισμό, την αποδοχή και την ομορφιά της ετερότητας. 


Συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους, τη φιλομάθειά τους, τη βιβλιοφιλία τους και δήλωσε συγκινημένη: «Φεύγω πολύ γεμάτη από το σχολείο σας.»

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας