Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Conseil des Jeunes Citoyens
«Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια»

Honoré de BalzacΗ Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά είναι μια πρωτοβουλία της κ. Σοφίας Πασχαλούδη, Υπεύθυνη του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και διεξάγεται κάθε Μάρτιο, στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Ο πετυχημένος διαγωνισμός που έχει εγκριθεί από τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, με αριθμό πρωτοκόλλου : Φ 15.1/194876/Δ2, είναι μοναδικός στην Ελλάδα για την ρητορική στα γαλλικά και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από την Πελοπόννησο μέχρι την Κομοτηνή να θέσουν τις προτάσεις τους πάνω σε επίκαιρα και φλέγοντα θέματα της αστικής ζωής. 

Πρόκειται για την προσομοίωση στα γαλλικά μιας Ανοιχτής Συνεδρίασης Δημοτών που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και τους θέτει σε ρόλο ενεργού πολίτη!

Η πρωτοτυπία του «Conseil des Jeunes Citoyens», βρίσκεται τόσο στον συνδυασμό τριών ειδών δημόσιου λόγου, όσο και στον ρόλο του κοινού που ψηφίζει τον πιο πειστικό μαθητή-Ομιλητή και έτσι, συμβάλει στην διάκριση «Jeune Citoyen» και «Jeune Orateur». Το «Conseil des Jeunes Citoyens» είναι, επίσης, μια πρόκληση ουσιαστικής συνεργασίας, στην οποία ανταποκρίνονται εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα και Γραμματέα. Σημαντικοί αρωγοί στον διαγωνισμό αυτόν είναι ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων ΔΕΛΑΣΑΛ, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής, η κοινωνική οργάνωση ΑΡΣΙΣ και πολλοί φορείς.Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην 2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens» (Συμβούλιο Νέων Πολιτών), που θα διεξαχθεί στους χώρους του Κολεγίου, το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015 και ελπίζει ότι, με τη δική σας υποστήριξη, θα καθιερωθεί ως Διαγωνισμός Ρητορικού Λόγου στη γαλλική γλώσσα. 

Σας καλούμε να επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους με το ενημερωτικό υλικό και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Ακολουθήστε μας

Ενημέρωση Σεπτεμβρίου

Φιλολογικοί Αγώνες

Ηλεκτρονική Εφημερίδα