Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Conseil des Jeunes Citoyens«Από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των γνωμών αναπηδά η αλήθεια»

Honoré de BalzacΗ Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα Γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens» προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει από τους μαθητές να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν. Επιδιώκει να δημιουργήσει ένα σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, που τοποθετεί τους μαθητές στο προσκήνιο των κοινωνικών εξελίξεων και τους ωθεί να εφαρμόσουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές σε ρόλο πολίτη-ομιλητή ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου και της συνεργασίας, προκειμένου να προωθήσουν τις απόψεις τους και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Οι αγωνιζόμενοι προπονούνται στην επιχειρηματολογία και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης σε έναν γοητευτικό λόγο. ‘Έτσι, αξιοποιούν τον δυναμισμό της ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ώστε να δώσουν το στίγμα τους ως ενεργοί πολίτες, που έχουν εμπεριστατωμένη άποψη και δύναμη λόγου!


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην 2η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens» (Συμβούλιο Νέων Πολιτών), που θα διεξαχθεί στους χώρους του Κολεγίου, το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015 και ελπίζει ότι, με τη δική σας υποστήριξη, θα καθιερωθεί ως Διαγωνισμός Ρητορικού Λόγου στη γαλλική γλώσσα. 

Σας καλούμε να επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους με το ενημερωτικό υλικό και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Ακολουθήστε μας

Ενημέρωση Ιουνίου

Φιλολογικοί Αγώνες

Ηλεκτρονική Εφημερίδα