Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη της Γ΄ λυκείου στη Σχολή Τυφλών



Η Γ΄ Λυκείου στη Σχολή Τυφλών: η επίσκεψη που άλλαξε τη δική μας «ματιά»!

Η καθημερινότητά μας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά μας να βλέπουμε. Η ξαφνική απώλεια της όρασής μας δε θα μας καθιστούσε απλώς τυφλούς αλλά και αυτόματα ανίκανους να ανταποκριθούμε σε πολλές πτυχές της ζωής μας.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το δώρο της όρασης και τα επακόλουθά του ως κάτι το αυτονόητο. Ωστόσο, υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι δε στάθηκαν τόσο τυχεροί. Οι δάσκαλοι στο Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν ένα μοναδικό έργο: βοηθούν παιδιά σχολικής ηλικίας να ξεπεράσουν κάποια από τα εμπόδια και να γίνονται κάθε μέρα καλύτερα μέσα από τα μοναδικά ταλέντα που διαθέτουν.

Εμείς, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές, τον κ. Γ. Δρογκούλα και την κ. Γ. Τσιφτελίδου, είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από την πιεστική μας καθημερινότητα και να γνωρίσουμε αυτά τα μοναδικά παιδιά, που μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα και να διασκεδάσουμε παρέα. Γελάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, παίξαμε παιχνίδια που είχαμε ξεχάσει από χρόνια, μάθαμε την αλφαβήτα σε κώδικα Braille, μα πάνω από όλα, ήρθαμε σε επαφή με παιδιά τα οποία γέμισαν την καρδιά μας με αγάπη, χαρά και θαυμασμό.

Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες καταστάσεις, τα λόγια δε φθάνουν να εκφράσουν αυτό που αισθανθήκαμε κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να ξεχάσει τα μικρά αυτά προσωπάκια που μας έκαναν να δούμε για λίγο τι συμβαίνει έξω από τον μικρόκοσμό μας, να ξεχάσουμε, έστω και για λίγες ώρες, ό,τι μας βασανίζει και μας τρομάζει και να σκεφτούμε τον διπλανό μας.

Σας ευχαριστούμε, παιδιά, που μας δείξατε πώς μοιάζει ο κόσμος μέσα από τα δικά σας μάτια!


                                                                                                                                Μπελή Κατερίνα

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας