Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν ..."Συλλέκτη" στο ΔΕΛΑΣΑΛ

Την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου μας με το ΟΞΥΓΟΝΟ, μας επισκέφτηκε η δημιουργική ομάδα Gamecraft

Οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων «Συλλέκτης», βασισμένο στην Αρχαία Ιστορία. Σύμφωνα με αυτό, τα παιδιά υποδύθηκαν τους ρόλους αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού. Με αυτή την ιδιότητα κλήθηκαν να μεταβούν σε μια πολυτελή έπαυλη, τόπο διαμονής του περιβόητου αρχαιοκάπηλου-συλλέκτη Μάρκου. 

Εκεί εντόπισαν την υπόγεια κρύπτη του συγκροτήματος, όπου φυλασσόταν η παράνομη συλλογή του. Η ομάδα εισήλθε στην κρύπτη, για να καταγράψει και να επανακτήσει τα παράνομα αποκτηθέντα αντικείμενα. 

Η λατρεία του Μάρκου για οτιδήποτε αρχαίο και συλλεκτικό, σε συνδυασμό με την εμμονή του για αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετέτρεψαν την κρύπτη σε έναν απόρθητο χώρο. Οι παίκτες, ξαφνιασμένοι, ήλθαν αντιμέτωποι με μια επικίνδυνη περιπέτεια, καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν την τεχνητή νοημοσύνη του Η/Υ ασφαλείας της κρύπτης Α.Δ.Η.Σ. 

Σε αυτή την αναμέτρηση μοναδικό τους όπλο ήταν οι γνώσεις και η ευστροφία τους. Με τις οδηγίες των αφηγητών της Gamecraft οι παίκτες/τριες έπρεπε να επιλύσουν γρίφους, βασισμένους σε ιστορικές γνώσεις: αποκρυπτογράφηση αριθμών - γραμμάτων, αναπαράσταση - με κομμάτια πάζλ - της εικόνας των ταυροκαθαψίων, παρατήρηση και τοποθέτηση κομματιών του δίσκου της Φαιστού, όπως αυτά απεικονίζονται στο μοναδικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα, επίλυση γρίφων, στηριγμένων στον μύθο του μεγάλου νομοθέτη της αρχαίας Σπάρτης Λυκούργου, και τέλος απαντήσεις στα αινίγματα της μυθικής Σφίγγας. Μέσα από αυτό το βιωματικό παιχνίδι ρόλων οι μαθητές μας διαπίστωσαν πως πίσω από κάθε αρχαίο μύθο κρύβεται μία αληθινή ιστορία, η ίδια η αρχαία ελληνική ιστορία!







Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας