Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη της Α' Λυκείου στο ΝΟΗΣΙΣ


Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου οι μαθητές της Α’ Λυκείου επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». 

Σκοπός της συγκεκριμένη επίσκεψης ήταν οι μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία και τις διάφορες μορφές της και να συμμετάσχουν ενεργά, μέσω διαδραστικής συμμετοχής, σε τεχνολογικά πειράματα, των οποίων τα αποτελέσματα έχουν αλλάξει την ποιότητα ζωής μας.

Στο Μουσείο της Τεχνολογίας οι μαθητές μας επισκέφτηκαν την έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία, η οποία έχει σκοπό να αναδείξει μία πλευρά του αρχαιοελληνικού πολιτισμού που ερευνήθηκε και προβλήθηκε πολύ λιγότερο από την φιλοσοφία, την τέχνη, την πολιτική, τη στρατιωτική ιστορία, τη θρησκεία και τις άλλες πτυχές του. 

Στο Τεχνοπάρκο οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας μέσα από διαδραστικά πειράματα πάνω σε μια ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική, η πληροφορική κ.ά. 

Τέλος, στο Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος.





Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας