Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΑΣΑΛ



Το θέατρο είναι κομμάτι πλέον του εκπαιδευτικού συστήματος, είτε ως αντικείμενο διδασκαλίας είτε ως καλλιτεχνική και πολιτιστική δημιουργία που αναζωογονεί τα παιδιά, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, αφού κατά κύριο λόγο προωθεί αισθήματα αυτοεκτίμησης και ισότητας. Έτσι, συμβάλλει  στην ανανέωση και τον αναπροσανατολισμό της εκπαίδευσης, με την εισαγωγή και καθιέρωση των αξιών της ανθρωπιστικής παιδείας, ως απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις και μοναδική προοπτική για το σχολείο της εποχής μας.

Οι στόχοι που θα τεθούν για τους μαθητές/μέλη της θεατρικής ομάδας είναι οι ακόλουθοι: Προσέγγιση της αισθητικής διάστασης της γλώσσας, μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, παραγωγή πρωτότυπου γραπτού και προφορικού λόγου, αντίληψη και αναπαραγωγή της προσωδίας και του ρυθμού, εξοικείωση με τα εξωγλωσσικά στοιχεία της επικοινωνίας, καλλιέργεια του ελέγχου πάνω στα εκφραστικά τους μέσα (φωνή, άρθρωση, κίνηση, εκφράσεις προσώπου κ.λπ.), ενθάρρυνση της παρουσίασης μπροστά σε κοινό, συγκέντρωση και επικοινωνία με τους συμπαίκτες, δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης, συνεργασίας, αισθημάτων ευθύνης του ενός για τον άλλον, ανάπτυξη της φαντασίας τους, των καλλιτεχνικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων, αλλά και της κριτικής ικανότητας πρόσληψης και αντίληψης, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και, τελικά, χτίσιμο μιας πολυεπίπεδης προσωπικότητας.

Οι θεατρικές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων θα είναι: Θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, θέατρο της επινόησης (devised theatre), ορθοφωνία, προσέγγιση των θεατρικών χαρακτήρων με διάφορους τρόπους. Η εφαρμογή όλων αυτών θα γίνει, αρχικά, μεμονωμένα και, στη συνέχεια, συνθετικά δουλεύοντας πάνω σε κάποιο επιλεγμένο θεατρικό έργο, με σκοπό την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης στο τέλος της σχολικής χρονιάς.  
Η κάθε μας συνάντηση θα περιλαμβάνει τα εξής στάδια: Ζέσταμα του σώματος και της φωνής, δημιουργία δυναμικής της ομάδας, επαφή με το θεατρικό κείμενο.


Με εκτίμηση
Πέννυ Γραικού
Ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας