Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μαθήματα Ενηλίκων - Classe Oxygène


Τη σχολική χρονιά 2011-2012 το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου εγκαινίασε πρόγραμμα εκμάθησης γαλλικών που απευθύνεται σε ενήλικες. Κάθε Τετάρτη απόγευμα οι γονείς των παιδιών μας, έρχονται σε επαφή με το γαλλόφωνο πολιτισμό και επικοινωνούν στη γαλλική γλώσσα. H «Classe Oxygène» αποτελεί το τακτικό ραντεβού για να θυμηθούν τα μαθητικά τους χρόνια, αλλά και να έρθουν πιο κοντά στα ίδια τους τα παιδιά δίνοντας το παράδειγμα. Oui, je parle français !


ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ … ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ !

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας μαθαίνουν γαλλικά. Δουλεύουν με ενθουσιασμό και συνέπεια ως μαθητές, εδώ και δύο χρόνια και, για να κλείσουν τον διετή κύκλο των σπουδών τους, ανεβάζουν στα γαλλικά, τη «Μαύρη Τουλίπα» του Alexandre Dumas, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. 

Με την ίδια συνέπεια που επιδεικνύουν στα μαθητικά τους καθήκοντα, κάνουν πρόβες, ετοιμάζουν κοστούμια και κατασκευάζουν σκηνικά. 

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη που έχουν για τη δουλειά τους και για το Σχολείο τους!






Η σχολική χρονιά 2013-2014 για τους ενήλικους μαθητές των τμημάτων της Classe Oxygène ήταν πολύ πλούσια. Η συμμετοχή τους στην παράσταση «Le voyage» ενθουσίασε το κοινό. Με διαβατήριο τη γαλλική γλώσσα, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί-μαθητές μας ερμήνευσαν σκηνές από τον «Κατά φαντασία ασθενή» του Μολιέρου, τον Αστερίξ και τον Οβελίξ με μεγάλη επιτυχία. Συνεχίζοντας τις δράσεις της, η Classe Oxygène εγκαινίασε τo «Flash mob poétique», μια ομαδική απαγγελία ποιήματος σε ανοιχτό χώρο, στα γαλλικά, κατά τη διάρκεια του Αθλητικού και Πολιτιστικού Φεστιβάλ του σχολείου μας.




Η παράσταση             


Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας