Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτικά Ταξίδια


Εκπαιδευτική κρουαζιέρα: FrenchShip 


To FrenchShip είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών που πραγματοποιείται στα πλαίσια του παγκόσμιου δικτύου λασαλιανών σχολείων. Περιλαμβάνει μια εκπαιδευτική κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκά και πολλές οικολογικές κι αθλητικές δραστηριότητες, πάντα με σημείο αναφοράς το νερό και τη θάλασσα. Το 2015, πραγματοποιήθηκε στη Λοριάν, στη Βρετάνη της Γαλλίας, σε συνεργασία με το λασαλιανό σχολείο της πόλης, το «Lycée Saint-Joseph», το «Lycée Saint-Joseph» της Κωνσταντινούπολης, το «Lycée Saint Marc» της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και βέβαια το Κολέγιο «Δελασάλ» της Θεσσαλονίκης. 
C’est par l’échange que l’on change !

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» δραστηριοποιείται στα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών εδώ και δύο δεκαετίες. Μαθητές του Κολεγίου έχουν φιλοξενηθεί σε οικογένειες τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, στην Aβινιόν, στη Βαλάνς, στο Στρασβούργο, στο Σαιντ-Ετιέν, στο Σινέ (Βέλγιο) κ.α. 


Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού, οι μαθητές με συνοδούς έμπειρους καθηγητές του Κολεγίου, συμμετέχουν τόσο στη σχολική, όσο και στην οικογενειακή ζωή των Γάλλων. Έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορες γαλλικές πόλεις, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και να συναναστραφούν με τους κατοίκους. 


Tο λασαλιανό εκπαιδευτικό συγκρότημα της Αβινιόν φιλοξένησε για 5η συνεχόμενη χρονιά την ομάδα των ελλήνων μαθητών. Σ’ ένα κλίμα αδερφοσύνης και αλληλοσεβασμού των παραδόσεων, οι έλληνες μαθητές ξεναγήθηκαν στην μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, θαύμασαν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής (Fontaine de Vaucluse), διασκέδασαν με την εναέρια αναρρίχηση (accrobranches) και ταξίδεψαν στους ρωμαϊκούς χρόνους βλέποντας την γέφυρα της Gard. Συνειδητοποίησαν τέλος, το μεγαλείο της ίδιας τους της χώρας, μέσα από την επίσκεψη στη πόλη της Μασσαλίας. 


Είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ανταλλαγών κάνει βιωματική την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, επιτρέπει στους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να γίνονται πρωταγωνιστές στη μόρφωσή τους. Και του χρόνου !!!

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας http://delasalle-echange.blogspot.com όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και video από τα εκπαιδευτικά μας ταξίδια και να διαβάσετε σχόλια των μαθητών και των καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών ανταλλαγών των Λασαλιανών σχολείων.


Το νέο πρόγραμμα ανταλλαγών και αδερφοποίησης του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών

Ο διευθυντής του Λασαλιανού Κολεγίου De La Salle à l’Aigle, της Grenoble, επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους καθηγητές και τους μαθητές στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Λασαλιανών Ανταλλαγών που ετοίμασε το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Ο κ. Dias Da Costa είχε συναντήσεις με τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου μας και έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογραφική ομάδα της Μαθητικής Πένας. Σε αυτές τις συναντήσεις – συζητήσεις, έγινε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της αξίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγών. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να του θέσουν ερωτήσεις για την σχολική καθημερινότητα των Γάλλων, αλλά και τις απορίες τους για το σχολείο που διευθύνει, όπως και για την Grenoble, μια πόλη στους πρόποδες των Άλπεων, που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Τόσο ο κ. Dias Da Costa, όσο και οι μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι από τη γνωριμία. Αυτή η πρώτη επαφή μάς δίνει μεγάλη χαρά, αφού και η τρίτη Λασαλιανή Αδερφοποίηση γίνεται πραγματικότητα !

Επομένως, το πρόγραμμα των Λασαλιανών Ανταλλαγών στη Γαλλία ετοιμάζεται και … πολύ σύντομα θα σας ανακοινωθεί !Μαθαίνω ταξιδεύοντας


To πρόγραμμα «Μαθαίνω ταξιδεύοντας» είναι μια εναλλακτική πρόταση θερινών διακοπών. 

Στο Κολέγιο Impérial, που ήταν το θερινό ανάκτορο του Τσάρου στην Κυανή Ακτή, στην κοσμοπολίτικη Νίκαια, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σ’ ένα προσεγμένο, αυθεντικό, γαλλικό περιβάλλον. 


Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα 2 εβδομάδων με γλωσσικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και συναναστράφηκαν με γαλλόφωνους νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.


Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 673252
FAX 2310 673348
info@delasalle.gr

Ακολουθήστε μας

Ενημέρωση Ιουνίου

Φιλολογικοί Αγώνες

Ηλεκτρονική Εφημερίδα