Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εγκαταστάσεις


Βιβλιοθήκη

Στο σχολείο μας λειτουργεί μια πλούσια Βιβλιοθήκη 6.500 τίτλων, με σύγχρονη μηχανοργάνωση. 

Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών μας που μπορούν είτε να τον χρησιμοποιούν ως αναγνωστήριο, είτε να δανείζονται τα βιβλία που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη μας αξιοποιείται συχνά ως χώρος που φιλοξενεί εκθέσεις βιβλίων.




Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών

Το σχολείο μας διαθέτει 3 εργαστήρια για τις θετικές επιστήμες: Φυσική, Χημεία και Βιολογία. Ο εξοπλισμός τους είναι τελευταίας τεχνολογίας και ανανεώνεται κάθε χρόνο. Στα εργαστήρια αυτά γίνονται πειράματα από τους καθηγητές της κάθε ειδικότητας με τη συνεργασία μαθητών. Τα πειράματα παρακολουθούν πολύ συχνά και οι μαθητές μας από το Δημοτικό.



Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών


Το Εργαστήριο Πληροφορικής καλύπτει τις ανάγκες των μαθημάτων Πληροφορικής του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Αποτελείται από 15 υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας οι οποίοι διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι υπολογιστές είναι δικτυωμένοι σε τοπικό δίκτυο και έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet).

Το λογισμικό περιλαμβάνει δύο λειτουργικά συστήματα (τύπου Windows NT και τύπου Linux), λογισμικό εφαρμογών γραφείου (επεξεργαστή κειμένου, λογιστικό φύλλο, βάση δεδομένων, πρόγραμμα παρουσιάσεων, ζωγραφική κτλ), λογισμικό επεξεργασίας ήχου, εικόνας και κίνησης, και λογισμικό πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet

Το εργαστήριο επίσης λειτουργεί και ως επίσημο εξεταστικό κέντρο της ECDL.



Πολυδύναμη Αίθουσα

Στην σχολική μονάδα Γυμνασίου - Λυκείου υπάρχει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην οποία πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, από απλές προβολές για τους μαθητές μέσα στο σχολικό πρόγραμμα έως ημερίδες για μαθητές, καθηγητές, γονείς από επιστημονικούς φορείς της πόλης.

Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με την απαραίτητη τεχνολογία (προβολικό, υπολογιστής, DVD, Video, τηλεόραση, διαδραστικός πίνακας) για να μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη παρουσίαση.



Αθλητικές Εγκαταστάσεις 

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" στοχεύοντας, εκτός από τη μόρφωση και την αγωγή, στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και την εμφύσηση των Ολυμπιακών ιδεωδών έχει σε εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Έτσι έχει δημιουργήσει δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ, κλειστό γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής, τρία ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ, δύο γήπεδα μίνι βόλεϊ και ένα γήπεδο μίνι μπάσκετ

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων με όλες τις βοηθητικές αίθουσες (αίθουσα βαρών, αποδυτήρια, αίθουσα προπονητών κ.α.) έτσι ώστε οι μαθητές μας να έχουν μια ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στον τομέα του αθλητισμού.



Τις εγκαταστάσεις αυτές τις χρησιμοποιούν ήδη ομάδες της περιοχής καθώς και μεμονωμένα άτομα. Προγραμματίζεται επίσης να δοθούν για χρήση σ' όλη την Λασαλιανή Οικογένεια (γονείς, απόφοιτους κ.α.) καθώς και να διατίθενται για τη διεξαγωγή μαθητικών αγώνων.


Αίθουσα Εκδηλώσεων

Μετά την έναρξη λειτουργίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (400 ατόμων), το «ΔΕΛΑΣΑΛ» κάνει αισθητή την παρουσία του στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Με την πρόσφατη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το Κολέγιο, ολοκληρώθηκαν οι βοηθητικοί χώροι και ο εξοπλισμός της αίθουσας.



Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Στις 31 Οκτωβρίου 2004 εγκαινιάστηκε από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ορφανό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ελληνογαλλικού Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ" στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στα πλαίσια ενός μεγάλου και ιστορικού σχολικού συγκροτήματος όπως είναι το "ΔΕΛΑΣΑΛ".






Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας