Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Αποφοίτων του 1992


Θεωρούσα πάντα ότι ως συμμαθητές, εμείς οι απόφοιτοι του 1992, δεν ήμασταν δεμένοι. Με την Εριέττα δεν είχαμε πολλά πολλά. Με τον Τάσο ανήκαμε σε διαφορετικές παρέες. Με τη Μαριάννα και την Αρετή είχαμε να λύσουμε κάποια θεματάκια που αφορούσαν κυρίως ερωτικές διεκδικήσεις και ως εκ τούτου δεν τα βρίσκαμε. Με την Τάλυ πάλι, ήμασταν –πώς λέμε φίλες;- ε, καμμία σχέση! Ωστόσο, όταν πριν από τρεις μήνες πρότεινε μέσω facebook να διοργανώσουμε το πρώτο μας reunion τάξης και οι πέντε προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο χρόνος που κύλησε από την ιδέα της Τάλυς μέχρι την υλοποίησή της μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε. Η οργάνωση του reunion ήταν μία θαυμάσια ευκαρία να ανακαλύψουμε ότι αυτά που μας χώριζαν τότε, μπορούσαν να μας ενώσουν σήμερα. Ήταν μία φανταστική εμπειρία αυτογνωσίας, όπου αν και δεν ακούστηκε ποτέ, η «συγγνώμη» ήταν εκεί. Και μέσα σ’ αυτό το καλό κλίμα που ξεπερνούσε τις προσδοκίες μας, φτάσαμε στη μέρα του reunion.

Στις 4 Ιουνίου βρεθήκαμε στο Shark –αγαπημένο μέρος των εφηβικών μας χρόνων- χωρίς το άγχος των μαθημάτων, χωρίς την αναγκαία απόσταση που σε χωρίζει από τους καθηγητές, χωρίς την αγωνία της δημοφιλίας που δημιουργεί αναπόφευκτα τις κλίκες που όλοι αντιπαθούν, αλλά και όλοι θα ήθελαν να ανήκουν.

Στο μυαλό μας έμοιαζε αμήχανο το να ξαναδούμε τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραστήκαμε έξι πολύ σημαντικά χρόνια. Ευτυχώς, στην πραγματικότητα ήταν γλυκό, νοσταλγικό και ανακουφιστικό, με έναν τρόπο που μόνο οι δικοί σου άνθρωποι σε κάνουν να αισθανθείς. Εκμυστηρευθήκαμε ο ένας στον άλλον, με χαρακτηριστική οικειότητα, την πορεία της ζωής μας, γελάσαμε με τα ίδια αστεία και ξημερώσαμε λέγοντας πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί ποτέ ξανά μέχρι τότε. Και με έναν περίεργο τρόπο, δέσαμε.

Χαρήκαμε πάρα πολύ για όσους κατάφεραν να έρθουν, ειδικά για εκείνους που μένουν πια στο εξωτερικό ή σε πόλεις εκτός Θεσσαλονίκης, λυπηθήκαμε για όσους δεν μπόρεσαν και καταλαβαίνουμε όσους δεν ήθελαν.

Γι’ αυτό αγαπητέ απόφοιτε 2011, αν σου έρθει μία πρόσκληση για reunion τάξης, ύστερα από καμμιά εικοσαριά χρόνια, μην την αγνοήσεις. Όλα είναι καλύτερα ύστερα από δύο δεκαετίες. Και πρώτοι από όλους εμείς!

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας