Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σ.Ε.Π. - Άριστον Τεστ


Στις τάξεις Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κάθε παιδί έχει τις δικές του κλίσεις και τάσεις και τα δικά του ενδιαφέροντα, επιλέξαμε να μη γίνεται ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός ως μάθημα σε όλη την τάξη. 

Αντί γι΄ αυτό, καταρτίζουμε ολιγομελείς ομάδες και - με κάθε ομάδα χωριστά στην αίθουσα Επαγγελματικού Προσανατολισμού - κουβεντιάζουμε με τα παιδιά τους λόγους που τα οδηγούν σε συγκεκριμένες επιλογές, τους δρόμους στους οποίους φαίνονται να οδηγούνται επαγγελματικά, τις δυνατότητες που υπάρχουν, την κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Διοργανώνουμε Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στις οποίες ειδικοί από όλους τους επαγγελματικούς χώρους που ενδιαφέρουν τα παιδιά έρχονται στο σχολείο, μιλούν ο καθένας για τη δουλειά του και απαντούν σε ερωτήσεις.

Για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου - αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, είτε από το σχολείο είτε από άλλους χώρους - εφαρμόζουμε εξατομικευμένο Επαγγελματικό Προσανατολισμό με το "Άριστον Τεστ"

Τα παιδιά απαντούν σε 411 ερωτήσεις στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι απαντήσεις τους γίνονται αντικείμενο ηλεκτρονικής επεξεργασίας και στατιστικής ανάλυσης και, στη συνέχεια, γίνεται εκτενής παρουσίαση, επεξήγηση, ανάλυση και σχολιασμός των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας αυτής στο κάθε παιδί ξεχωριστά, παρουσία των γονιών του. 

Καταλήγουμε σε απόλυτα συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία του κάθε παιδιού, οι οποίες διαμορφώνονται ως αποτέλεσμα των προσωπικών του τάσεων, κλίσεων, προτιμήσεων και ενδιαφερόντων, όπως ανιχνεύονται από το "Άριστον Τεστ".

Τα 2 βίντεο που ακολουθούν είναι του Υπουργείου Παιδείας



 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας