Στοιχεία Σχολείου

Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
"ΔΕΛΑΣΑΛ"
Πεύκα Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 6 - 57010
Τηλ. 2310 633 333
Fax. 2310 673 348

Αναζήτηση Άρθρων

Αρχειοθήκη

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα Σπουδών Λυκείου


Τα μαθήματα των Ελληνικών (Φιλολογικά, Φυσικομαθηματικά κ.ά.) διδάσκονται σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, το Κολέγιό μας, ειδικά για το Λύκειο, έχει καθιερώσει πρόσθετες ενισχυτικές ώρες για εκείνα τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται βαρύτητα εκ μέρους του Κολεγίου, ώστε οι μαθητές να προσέρχονται πιο έτοιμοι στις εξετάσεις. Επίσης, διανέμονται σημειώσεις, ασκήσεις, επαναληπτικά φυλλάδια και, γενικά, υποστηρικτικό υλικό για την καλύτερη εμπέδωση και αφομοίωση των γνώσεων. Ταυτόχρονα οι μαθητές μας έχουν στη διάθεσή τους εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστήρια φυσικής, χημείας και βιολογίας, μουσείο φυσικής ιστορίας, αίθουσα προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη και ότι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής σήμερα.
Στο πλαίσιο των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ημερίδες που αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα ή άλλα που θίγονται στα εγχειρίδιά τους, διαλέξεις και ομιλίες από αξιόλογους επιστήμονες. Τους δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα να επισκέπτονται μουσεία, συλλογές, ιδρύματα και φορείς που σχετίζονται με αντικείμενα που πραγματεύονται στη διάρκεια της διδασκαλίας των μαθημάτων τους και να συμμετέχουν σε πανελλήνιους ή ευρωπαϊκούς μαθητικούς διαγωνισμούς. 

Οδηγός Σταδιοδρομίας


Conseil des Jeunes Citoyens

7th CWC

Spelling Bee

Spelling Bee
6th Spelling Bee Competition

Διαγωνισμός Θετικών Επιστημών

Φιλολογικοί Αγώνες

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Παρουσίαση Κολεγίου

Ηλεκτρονική Εφημερίδα

Ακολουθήστε μας